האויב העיקרי – סוכר תירס עתיר פרוקטוז
בשנות ה 80 החלו ההמלצות להפחתת שומן בתזונה . המחשבה הייתה ששומן במזון גורם לעלייה ב LDL ושאותה LDL מקדם מחלות לב
אלא שהתחלואה הלבבית לא קטנה מאז , אפילו גדלה
אחת הבעיות היא שהשומן בתפריט הוחלף בסוכר, כשהבעיה העיקרית היא כניסתו לעולם תעשיית המזון של סוכר התירס עתיר הפרוקטוז.
ממתיק זה שהוא זול יותר ומתוק יותר מקדם עמידות לאינסולין, כבד שומני ו 30% ממנו הופך בגוף לשומן
הבעיה זה שהוא מצוי כמעט בכל אוכל מתועש והוא אחד האשמים לעליה בתחלואה המטבולית.
האם הLDL – הוא אכן האויב שלנו ?
התשובה היא שתלוי
תלוי האם מדובר ב LDL גדול מסוג A שצף ולא שוקע באנדותל או שמודבר ב LDL מסוג B ששוקע באנדותל.
הראשון עולה בעקבות אכילת שומן, השני עולה בעקבות אכילת פחמימות
הבעיה היא שאנחנו לא מבדילים ביניהם בבדיקת הדם ובודקים LDL כללי , נתון לא מספיק מדויק.
אחת השיטות לרמוז לנו מהו סוג ה LDL זה להשתמש בנוסחת ייחס TG לחלק ל HDL – ככל שהערך נמוך כך טוב המצב.
ההמלצה היא מעבר לתזונה טבעית לא מעובדת עם הימנעות ככל האפשר מסירופ תירס
לצפייה בהרצאתו של ד"ר רוברט לוסטיג