מחקר ה PURE

,הבוקר התפרסם מחקר

  PURE שהוצג זה עתה ממש בכנס החברה האירופאית לקרדיולוגיה בברצלונה שהדגים שתוצאות שכללו 135,000 משתתפים ברחבי העולם, שצריכה גבוהה של שומן, כולל שומן רווי הייתה קשורה דווקא לירידה בסיכון לתמותה.

חוקרי מחקר זה , מחקר ה-PURE טענים שהמלצות ה-AHA אינן מבוססות על עובדות. 
המחקר עקב אחרי משתתפים מ-18 מדינות לאורך 7 שנים. מצא גם שצריכת פחמימות הייתה קשורה עם סיכון מוגבר לתמותה, אך ללא אבחנה בין פחמימות מעובדות ולא מעובדות.

המחקר הוצג כאמור בכנס החברה האירופאית לקרדיולוגיה השבוע, ופורסם בו זמנית ב-LANCET 
מחקר ה-PURE תיעד 5,796 מקרי תמותה ו-4.784 אירועים קרדיווסקולריים מג'וריים

ובמילים פשוטות : ההפחדה משומן רווי לא מבוססת על מחקרים איכותיים . ההתמקדות צריכה להיות בסוכרים ולשחרר את הפוביה משומן רווי

http://www.thelancet.com/…/PIIS0140-6736(17)32252-3/abstract

http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp…

http://www.telegraph.co.uk/…/low-fat-diet-linked-higher-de…/

21150173_1083350608462045_5247968464982505482_n

שיתוף

עוד כתבות

המוגלובין מסוכרר – HBA1C

האם ממוצע השכר במשקל הוא מדד ששווה משהו ? ** המוגלובין מסוכרר – HBA1C – הוא מדד למידת איזון הסוכרת. מבטא ממוצע של ערכי גלוקוז

סדר בתוספי סידן

"ד"ר, קראתי מחקרים, שתוספי סידן מסוכנים וגורמים לאירוע מוחי. אני נוטל/ת תוסף, מה לעשות ?"  בימים האחרונים נוסח זה מציף את הפניות הדיגיטליות אליי פוסט

דילוג לתוכן