רבים ממטופליי במרפאות השונות מתעניינים, עשו, מבקשים, דורשים בדיקת רגישות למזון, בדיקות אשר לא קיימות בקופת – חולים ( שם נבדקים אלרגיות למזון – שזה מצב מסוכן ושונה בתכלית )
אין הכוונה לבדיקת אלרגיות שמסכנות את האדם כמו חנק מחשיפה לבוטנים, אלא בלמצוא את המזונות, שלכאורה ההימנעות מהם תשפר סימפטומים מגוונים
על פניו, נשמע מאוד נחמד ואפילו מפתה
מדוע בכל זאת לא הכנסתי הכלי הזה למרפאתי ?
לא רק בגלל שמדובר בהוצאה של אלפי שקלים למטופל עבור הבדיקה, שלרוב לא משנה את מצבו, אלא כי למרות שרציתי שכן יהיה
אין מהימנות ואמינות מדעית לבדיקות אלו, ואין היום בכל העולם שום איגוד רפואי של אלרגולוגים או גסטרואנטרולוגים או אימונולוגים, שמוכן לסמוך ידיו על בדיקות אלו , כי זה שמוצאים נוגדנים זה עדיין לא אומר שיש תגובה לא תקינה של הגוף למזון. זאת אומרת עלולים לגזור עליך המנעות ממזון מסוים לעד, בעצם לחינם .
הלוואי שהייתה לבדיקות הנל מהימנות מדעית, כי זו לכאורה סוג של רפואה מבוססת אישית במיטבה, ובהחלט כיוון חשיבה שצריך לשאוף אליו ולהמשיך לנסות לשכלל הכלים האבחוניים
עדיין זכותו של כל אדם לנסות כל דבר שישפר את בריאותו , גם בלי ביסוס מדעי, ומה שעוזר – שיבושם ( אם כי ייתכנו גם תופעות לוואי ארוכות טווח בשל חסרים )
השיטה היותר נכונה, לעניות דעתי, היא שימוש ביומן אכילה ודיאטת אלימינציה בו אדם בודק בנפרד כל מזון חשוד את תגובתו אליו
**
כתבה המתכתבת עם דבריי מהיום בידיעות אחרונות
https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5310604,00.html
וכך התפרסם השנה בעיתון אימונולוגי
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29132671