לפני לא הרבה זמן יצאו המלצות הזויות משהו, ואפילו מסוכנות של ה AHA ארגון הקרדיולוגים האמריקאי להמיר שומנים רווים ללא רוווים ( לרבות שמן חריע, שמן סויה וכו )

זוכר שחשבתי לעצמי שזה מגוחך, אבל החלטתי לשמור אז את דעותיי לעצמי בשקט 
אף אחד הריי כבר לא ישכנע אותי ששומן רווי מסוכן מסוכר והעמסת בצקים, וששומנים צמחיים עשירי אומגה 6 כמו שמן סויה, שמן חמניות וחבריו הם תחליפים מוצלחים

והנה, הבוקר התפרסם מחקר ה PURE שהוצג זה עתה ממש בכנס החברה האירופאית לקרדיולוגיה בברצלונה שהדגים שתוצאות שכללו 135,000 משתתפים ברחבי העולם, שצריכה גבוהה של שומן, כולל שומן רווי הייתה קשורה דווקא לירידה בסיכון לתמותה.

חוקרי מחקר זה , מחקר ה-PURE טענים שהמלצות ה-AHA אינן מבוססות על עובדות. 
המחקר עקב אחרי משתתפים מ-18 מדינות לאורך 7 שנים. מצא גם שצריכת פחמימות הייתה קשורה עם סיכון מוגבר לתמותה, אך ללא אבחנה בין פחמימות מעובדות ולא מעובדות.

המחקר הוצג כאמור בכנס החברה האירופאית לקרדיולוגיה השבוע, ופורסם בו זמנית ב-LANCET 
מחקר ה-PURE תיעד 5,796 מקרי תמותה ו-4.784 אירועים קרדיווסקולריים מג’וריים

ובמילים פשוטות : ההפחדה משומן רווי לא מבוססת על מחקרים איכותיים . ההתמקדות צריכה להיות בסוכרים ולשחרר את הפוביה משומן רווי

http://www.thelancet.com/…/PIIS0140-6736(17)32252-3/abstract

http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp…

http://www.telegraph.co.uk/…/low-fat-diet-linked-higher-de…/

21150173_1083350608462045_5247968464982505482_n